maandag 23 mei 2016

Alles is energie



Voor een begrip van de Universele Wetten is het nodig dat we allereerst beseffen dat ALLES energie is. Alle energie draait zich in cirkels rond.
Het is een natuurkundig principe dat energie niet gecreëerd noch vernietigd kan worden. Energie kan alleen veranderd worden van de ene vorm naar de andere. Probeer eens dieper te beseffen wat ons hier wordt aangereikt. Er is geen ontkomen aan dit fenomeen. Alles in het Universum is energie, inclusief wij zelf. Wij zijn allemaal verbonden in deze zee van energie. Het wordt ook wel de God-Kracht of het Gouden Vloeibare Licht genoemd. De Verrezen Meesters zeggen dat GOD DENKEN/GEDACHTE IS!
Deze God-Kracht is prana, chí, levenskracht. Wij zijn dit krachtveld van energie! Als je dit niet gelooft en denkt dat jij geen deel uitmaakt van deze kracht, probeer er dan maar eens uit te stappen! Het is onmogelijk. Alles is energie en energie beweegt in cirkels, dit is absoluut essentieel voor ons pad van verlichting. Deze principes brengen ons bij het volgende punt:
Onze gedachten zijn dus energie. En niet alleen onze gedachten: alles wat we voelen, zeggen en doen vertegenwoordigt een vorm van energie. Ieder van ons is ieder moment, zowel wakker als in onze slaap, een krachtige energiezender.
Het volgende schema is belangrijk:
Gedachte>  visies
Gevoelens>  Emoties
Woorden>  decreten
Daden>    zaken
Dit is een beknopt beeld van wat ieder van ons is. Dit is wat we zijn, een energie massa! Onze Geest en ons bewustzijn bewegen deze energie voort. In termen van energie zijn wij een samenstel van deze vier voorbenen meer niet. We zijn de som van onze:
Gedachten   -   gevoelens   -   woorden   -   daden
Dit is vervolgens het bewijs dat we allemaal van nature gelijk zijn!
Door middel  van onze gedachten, gevoelens, woorden en daden creëren we ieder onze eigenwerkelijkheid.
Er bestaat dus niet zoiets als een VRUCHTELOZE GEDACHTE.
Met deze pas ontdekte kennis kunnen we de wereld op zijn kop zetten en een nieuwe Hemel op aarde brengen. Ons machtspunt is NU.
In ieder moment zelf, in dit moment in de tijd.
Donkere krachten (angsten, in het verleden leven, projecteren) hebben geen macht over ons, tenzij we hun macht geven.
Alles wordt getransformeerd in het Licht, wees daarom ieder moment in het Licht,

Liefs,     Martha

In den beginne 2



En terwijl de Schepper, inherent aan zijn aard, vol Liefde doorging met het scheppen, kwam er een soort van idee in de Schepper naar boven. Alles is in mij en ik ben in alles, maar wie is de Schepper. Hij kende zichzelf niet en had, als het ware, geen spiegel waarin hij zichzelf kon “zien”. Het idee werd geboren, al het geschapene samen in een Eenheid te scheppen en daardoor in deze Eenheid zichzelf te kunnen herkennen. De kroon op zijn schepping. En hij begon en schiep de mens. En alles was in de mens en de mens was in alles.
Zijn evenbeeld met dezelfde liefdevolle manier van scheppen in zich als de Schepper bezat. De spiegel waarin Hij zichzelf herkende. Alles wat de Schepper is, is ook de mens, zijn evenbeeld, met dezelfde grootse creativiteit en scheppingsdrang. En hij herkende zichzelf en zag neer op het wonder van zijn Zijn. En omdat de mens uit de Schepper geschapen is, naar zijn evenbeeld, werd hij Zoon genoemd. De eerstgeborene en de kroon op zijn schepping. Zijn evenbeeld, met al het geschapene in zich en voor eeuwig verbonden met Al Wat Is. De Schepper is in de Zoon en de Zoon is in de Schepper. Al het geschapene is in de Zoon en in de Schepper. En in de Schepper en in de Zoon is al het geschapene. En dit is de Eenheid in alles. Alles heeft alles in zich, dus ook zowel Yin als Yang, het mannelijke en dus ook het vrouwelijke. Dus schonk hij zijn Zoon vol Liefde een gelijkwaardig evenbeeld. De vrouw, zodat zij samen in Eenheid mede Scheppers waren van de Schepper. Beide in compleet evenwicht, in het mannelijke zowel als het vrouwelijke.

Liefs,       Martha