dinsdag 22 november 2016

Boodschap van Saul



Bron:  John Smallman – Vertaald door Martha Schonewille

We zijn in de eindtijd. Dit betekent niet het einde! Het verwijst naar het wegnemen en desintegratie van de illusie.

De illusie is een droom of nachtmerrie waarin de mensheid collectief al decennia lang verstrikt is.

Het is een onwerkelijke staat, een hallucinatie, bedacht en toen gecreëerd door jullie – vergelijkbaar met het werk van een illusionist – en, zoals jullie weten is dat erg overtuigend. Wat je gelooft dat zie je!

Het collectief heeft de illusie gecreëerd voor eeuwen en eeuwen en dus is het bijna onmogelijk om niet te geloven in zijn werkelijkheid.

Nog niet zo lang geleden hebben jullie wetenschappers bewijs geleverd, dat jullie in een fysiek Universum leven en dat werd bewezen geacht door het feit dat een object geen ander object kan passeren, zonder dit object te beschadigen.

Echter, de moderne fysica heeft definitief bevestigd, dat niets solide is, en dat vormen van welke aard dan ook – of het nu gaat om een melkwegstelsel of een mierenhoop – allemaal met elkaar zijn verbonden in een immens groot elektromagnetisch energieveld.

Alles is energie en is verbonden met al het andere, er is geen scheiding.

Niettemin, binnen de illusie ervaren de mensen zich nog steeds als een individu, afgescheiden wezens.

Daarom is het erg ‘moeilijk’ voor jullie om te begrijpen en te accepteren dat jullie Lichtwezens met een zuivere geest zijn, velden van bewustzijn, voortdurend in interactie met elkaar en daardoor elkaar beïnvloedend.

Het is een paradox!

Diegene onder jullie die bezig zijn te ontwaken weten dat er geen afgescheidenheid is.

En toch, de ervaring van afgescheidenheid speelt nog steeds een grote rol in jullie levens.

De illusie valt of staat met de collectieve acceptatie van de illusie en het geloof erin.

Dat is waar de afscheiding over gaat!

Het conflict ontstaat omdat jullie allemaal een verschillende perceptie hebben van dezelfde situatie, vanwege jullie uniekheid.

Jullie geloven, ieder voor zich, dat de eigen waarneming de juiste is en dat de waarneming van de ander dus verkeerd is.

Afscheiding gaat over tegenstellingen – goed en slecht, warm en koud enz. – het polariseert en verdeelt.

Een goed voorbeeld, om aan te geven wat het verschil is bij integratie naar Eenheid van afgescheidenheid.

Wanneer je warm en koud water mengt om een bad te nemen, zul je warm en koud water mengen tot de goede temperatuur is bereikt.
Dat is integreren anders bevries je, of je verbrand.

Voor de mensheid gaat Eenheid over het samenvoegen, het accepteren van elkaar, zoals je bent, en er vervolgens vermenging oftewel integratie kan plaats vinden.

Jullie hebben veel meer gemeen dat jullie met elkaar kunnen delen, maar jullie kiezen voor afscheiding. Daar concentreren jullie je op!

En de reden daarvoor is dat jullie zo gewend zijn aan de staat van afscheiding dat het jullie beangstigd om je te concentreren op Eenheid.

Jullie denken dat jullie je individualiteit, je identiteit zult verliezen als jullie je gaan bezig houden met Eenheid.

De mensheid richt zich op identiteit  - favoriete filmsterren, sportsterren, politieke sterren, religieuze sterren, bedrijfsleven sterren – die je leuk vind en zo mooi en zo goed! Jullie gehele menselijke samenleving is gebaseerd op het kiezen voor het een of het ander. Denk maar aan een gezegde: ‘Verdeel en Heers’!

Maar eindelijk is het besef aangebroken dat ‘verdelen en heersen’ alleen maar bijdraagt aan jullie lijden. Er is een besef aan het ontstaan, dat je beter met elkaar kunt praten en luisteren, dan te oordelen zonder te luisteren.

Iedereen, en hierin bestaan geen uitzonderingen, is van grote waarde en heeft iets toe te voegen aan het collectief menselijk bewustzijn. Op het gebied van de Liefde heeft iedereen een eeuwig bestaan.

Decennia lang hebben jullie je laten leiden door mensen die sterk of intelligent of slim overkwamen, zij waren degene die jullie kozen als jullie leiders.

In een golf van euforie werden ze gekozen in de plaats van de vorige leiders die volgens jullie schromelijk gefaald hadden. En de gehele cyclus startte opnieuw!

Iedereen mag zijn of haar eigen leider zijn! Jullie zijn EEN met God en Hij is bij jullie in elk moment en biedt Zijn Liefdevolle begeleiding aan als je bereid bent daar naar te luisteren.

Maar nee, jullie willen onafhankelijk, sterk, krachtig en invloedrijk zijn!

Immers, wie is God? God is oké voor sociale en charitatieve evenementen, bij het inzamelen van geld voor de daklozen en de onderdrukten. Een beroep op Hem doen klinkt goed, maar in de echte wereld van alledag is er geen God, sta je alleen en moet je sterk zijn.

Maar onder al die bravoure is er een verlaten, angstig en in de steek gelaten kind, dat wanhopig probeert om geaccepteerd en geliefd te worden.

Liefde is je ware aard. Echter, jullie kozen ervoor om de afscheiding als een illusie te ervaren en deze als mensen te bevolken.

Nu zijn jullie allemaal wanhopig op zoek naar de Liefde, die jullie ware aard is en denkt die vaak te vinden bij de ander.

Maar jij BENT Liefde! En de enige plek waar je deze Liefde kunt vinden is in jezelf, in je Hart, waar je thuis bent voor Eeuwig.

De illusie is, zoals de naam al impliceert, onwerkelijk.

Liefde is alles dat er is en jij BENT alles!

Daarom is het IN jezelf dat je het zult vinden.

Maar decennia van levens in de illusie hebben je laten zien hoe onbeduidend en klein je bent in vergelijking met het universum!

Echter, jij hebt het Universum gemaakt en het is een deel van je. Open je Hart voor de Liefde in je en accepteer ze en laat het overvloedig door je heen stromen, zodat al die anderen, die zo wanhopig op zoek zijn, deze Liefde ook kunnen vinden.

Jouw aanvaarding van de Waarheid dat je Liefde bent en je intentie om dit te delen en uit te breiden over de gehele mensheid, zal leiden tot een groots ontwaken.

Jouw rol is essentieel voor dit ontwaken. Iedereen op aarde speelt een rol en deze rol is essentieel en nodig.

Dit zul je niet zien als je naar de illusie kijkt, buiten jezelf, naar je kleine en onbeduidende menselijke vorm. De illusie is, zoals jullie het hebben gecreëerd, gevuld met angst, lijden, intense pijn, maar volkomen onwerkelijk!

Jij bent ECHT, de illusie is dat niet!

Jij bent Liefde, bewustzijn, Al Dat Is, en je bent NU in het proces van het ontwaken om je de Eeuwigheid te herinneren waar je thuis is, EEN met God, de Bron, van waaruit je nooit bent weggeweest.

Het feit dat je leeft en dat je weet dat je leeft demonstreert deze Waarheid perfect!

Je koos ervoor om een onwerkelijke staat van afgescheidenheid te ervaren.

Overal om je heen zijn tekenen van het ontwaken, de Tsunami van liefde omringt en doorstroomd je in elk moment en doet dit al jaren en dat kan niet langer ontkend worden.

Bewijs van haar prachtige effecten zijn overal te zien en als jij je verwachtingen laat gaan zal dit alles goed zichtbaar worden voor jou.

Zoals vele spirituele kanalen en je gidsen en Engelen en andere favoriete Heiligen je voortdurend vertellen is dat je alleen maar hoeft te aanvaarden dat de Kracht van God, de Bron, in je is. En als je dat toelaat zal alles gaan stromen en de illusie zal zijn kracht verliezen en verdwijnen in het niets, vanwaar hij gekomen is.

Met zoveel Liefde,      Saul